Zakaj izbrati kotno sedežno garnituro?

Če se odločate za nakup sedežne garniture, obstaja precej velika verjetnost, da je ena izmed opcij, ki jih imate v mislih, tudi kotna sedežna garnitura. Ste v dilemi, ali je sedežna garnitura v obliki črke L prava izbira za vašo  dnevno sobo in življenjski slog? Berite dalje, morda vam bomo s spodnjim zapisom olajšali vašo izbiro.

Kotna sedežna garnitura Kauch Honesty

Obstaja precej  razlogov, zakaj je sedežna garnitura v črki L tako priljubljena izbira.

Idealna sedežna garnitura za velike družine in pestro družabno življenje

Pred nakupom sedežne garniture je potrebno vzeti v obzir, koliko družinskih članov bo sedelo ali ležalo na kavču in kako pogosto boste na njej gostili prijatelje. Velika družina in bogato družabno življenje zahtevajo prostorno sedežno garnituro.

Če je kavč srce vaše dnevne sobe, okrog katerega je zbrano pestro družabno dogajanje, potem je sedežna garnitura v obliki črke L praktična izbira.

Sedežna garnitura, ki nudi veliko udobja

V primeru, da imate v dnevni sobi dovolj prostora na dveh stranicah prostora, je smiselno izbrati kotno sedežno garnituro, saj nudi veliko sedalne in ležalne površine. Kotne sedežne garniture so po navadi večje kot tradicionalni kavči, tako da se lahko posamezniki na njih bolj sprostijo, uležejo in raztegnejo noge. Podaljšan kotni element je idealen za sprostitev in počitek po napornem dnevu v službi ali večerno gledanje filmov.

Ponuja dober izkoristek prostora

Če vam v dnevni sobi primanjkuje prostora, se boste morda odločili za kotno sedežno garnituro, ki se prilega v neizkoriščen kot sobe. Zaradi tesnega prileganja stenam kotne sedežne garniture odprejo bivalni prostor, obenem pa se zdi dnevna soba veliko večja, kot če bi vanjo postavili klasično kombinacijo dvoseda ali troseda in fotelja.

Kakšne vrste sedežnih garnitur so na voljo?

Poznamo dve vrsti kotnih sedežnih garnitur. Ena je klasična kotna sedežna garnitura, ki ima roko naslona na obeh koncih in naslonjalo za hrbet z naslonskimi blazinami na obeh stranicah sedežne garniture.

Druga vrsta  je pravzaprav ravna sedežna garnitura, ki ima podaljšano eno sedišče. Ta element se imenuje počivalnik oziroma Chaise longue. Kotno sedežno garnituro s počivalnikom priporočamo, če imate nasproti sedežne garniture televizijo in, če na steni, kjer je kotni element nimate na voljo več, kot 200 cm za kavč.

Obe postavitvi imata svoje prednosti in slabosti. Pri klasični kotni sedežni garnituri, ki ima roko naslona na obeh straneh, pridobimo več prostora za sedišče, hkrati pa se v kotni del še vedno lahko uležemo. Med tem, ko ima sedežna garnitura s počivalnikom večjo površino za ležanje in manj sedišč.

Kotna sedežna garnitura s počivalnikom in taburejem Kauch Build

Kotni sedežni garnituri s počivalnikom lahko dodate premični tabure, ki ga priključite k sedalnemu delu, kadar želite pridobiti dodatno ležalno površino, na kateri bodo uživali vsi družinski člani, ali  pa ga odmaknete, kadar potrebujete dodatno sedišče za goste. Tabure lahko uporabljate tudi kot klubsko mizico ali odlagalno površino.

V kakšen prostor paše kotna sedežna garnitura?

Vsak prostor, ki ima vsaj dve prosti steni, je primeren za sedežno garnituro v obliki črke L. Od dimenzij prostora in vaših navad pa je odvisno za kakšen tip se boste odločili. Pri odločitvi imejte v mislih, da s sedežno garnituro ne boste zaprli dostopa do okna ali prehoda, v primeru, da bo kavč stal na sredini prostora. Ker je sedežna garnitura velik kos pohištva, pazite, da ga s prevelikimi dimenzijami ne natrpate preveč.

Med katerimi modeli kotnih sedežnih garnitur lahko izbirate pri KAUCHU?

Sedežna garnitura Honesty

Sedežna garnitura Honesty z lesenim podnožjem iz masivnega oljenega hrastovega lesa in čistimi linijami spominja na skandinavski dizajn. Njeni elementi omogočajo postavitev tako kotne sedežne garniture z roko naslonoma na obeh straneh, kot tudi kotno sedežno garnituro s počivalnikom. Izbirate lahko med desno in levo postavitvijo kotnega elementa.

Kotna-sedežna-garnitura_Kauch_Honesty

Sedežna garnitura Oto

Kauch Oto z vitkimi kovinskimi nogami odlikujejo lahkotne linije, ki ne obtežijo prostora, ampak mu pustijo, da diha. Dvosedu ali trosedu lahko na desni ali levi strani dodate počivalnik dolg do 210 cm in ga spremenite v kotno sedežno garnituro.

Kotna-sedežna-garnitura_Kauch_Oto

Sedežna garnitura Build

Posamezne elemente modularne sedežne garniture Build je mogoče kombinirati na najrazličnejše načine. Elementi, ki se med seboj pripenjajo s spojniki na dnu sedežne garniture, ponujajo številne opcije postavitev, med drugim tudi kotno.

Kotna_sedežna_garnitura_Kauch_Build

Sedežna garnitura Eho

Sedežna garnitura Eho v klasičnem slogu je kombinacija minimalizma in udobja. Na voljo ima veliko število elementov najrazličnejših dimenzij, ki jih lahko poljubno sestavite tudi v kotno sedežno garnituro z roko naslonoma na obeh straneh ali v kotno sedežno garnituro s počivalnikom.

Kotna_sedežna_garnitura_Kauch_Eho