Tri ideje za vikend pobeg

Sivi meseci so mimo in na vrata je potrkala pomlad. Pred nami so lepši dnevi in življenje se premika na prosto: odpiramo okna, selimo se na vrt, zgubimo se v gozdu in odpeljemo na super vikend pobege. Četudi je na našem blogu pozornost obrnjena h Kauchu, smo enako veseli, ko se lahko v lepih dneh odpravimo na prosto, užijemo dan in se zvečer na najljubšem Kauchu spočijemo z novimi spomini. Tokrat vam zato predstavljamo tri ideje za navdihujoče vikend pobege.

Trst

Trst je že od nekdaj priljubljena shopping destinacija. Mesto ponuja odlične kotičke, kjer se lahko za vikend brez slabe vesti za nekaj ur usedemo na dobro kavo, ki jo podaljšamo s klepetom in Aperol Spritzom. Seveda ne gre brez sladoleda pa tudi kos pice ne bo odveč med sprehajanjem in ogledovanjem mogočne arhitekture – na primer Palazzo dei Congressi, Stazione Marittima ter Piazza dell’Unita d’Italia. Če si želimo nekoliko izogniti gneči, se lahko ob približno kilometer dolgi obalni promenadi odpravimo do gradu Miramare. Na terasi gradu lahko počakate sončni zahod, priporočamo obisk notranjosti, kjer si boste lahko ogledali navdihujočo notranjo opremo tedanjega časa. Italijanska stran Tržaškega zaliva ponuja tudi zanimivo Rilkejevo pešpot. To je približno 2 kilometra dolga pešpot, speljana ob robu visokih pečin nad Sesljanskim zalivom ki je bila odprta leta 1987. Na kratkem sprehodu se boste lahko naužili lepih razgledov, ki so navdušili tudi mnoge literarne velikane.

Goriška Brda

Morda se sliši pretirano, a Goriška Brda so v bistvu pomanjšana Toskana. Le da so bližje, cenejša in manj obiskana, v primerjavi z opevano Toskano. Če imate radi naravo, dobro hrano ali rujno kapljico, bo izlet v Brda brez dvoma prava odločitev. Pokrajina je prepredena s številnimi vinogradi na gričkih in posledično seveda tudi vinskimi kletmi, kjer lahko degustirate avtohtona vina. Brda so dobra priložnost, da obiščete katerega od številnih kmečkih turizmov, kjer boste zagotovo lepo postreženi in se boste lahko okrepčali s tradicionalno domačo hrano. Seveda ne smemo izpustiti ogleda gradu Dobrovo, za katerega pravijo, da je najlepši primerek v Goriških Brdih. S svojo renesančno podobo iz 17. stoletja, ki se dviguje na vzpetini, je viden že od daleč. Danes v njem potekajo kulturne prireditve in poroke, ob vstopnini pa si ga je mogoče ogledati tudi od znotraj. Seveda so Goriška Brda polna tudi mnogih drugih zanimivosti, tako da je ta konec Slovenije gotovo vredno raziskovati več vikendov.

Ribniško pohorje

To je ideja za vse tiste, ki ste radi blizu naravi. Ribniško Pohorje je polno pohodniških poti, zato je to tudi področje, kjer se vam bodo z vsakim novim korakom ponujali in odpirali novi pogledi ter razgledi. To je torej kraj za vse tiste, ki želite pozabiti na to, da se vam mudi. Tu si je treba vzeti čas zase, za razglede, za vdihe in navdihe. Ribniško Pohorje je idealno tudi za nadobudne kolesarje. Poleg asfaltiranih poti je vse polno kolovozov in makadamskih cest, ki so manj prometne in zato popolne za kolesarjenje. Seveda tega konca Slovenije ne smemo zapustiti brez, da bi se ustavili na Ribniškem jezeru. Ribniško jezero se nahaja na visokem barju pod Jezerskim vrhom na Ribniškem Pohorju. Pri jezeru je klopca s katere lahko v miru gledamo jezero in rušje okrog njega. Je popoln kraj za razmislek, za uživanje ob pogledu na mirno vodo.