Popolna nepopolnost

Ker je usnje naraven material, je vsaka koža unikatna, pogosto s subtilnimi nepopolnostmi, ki pričajo o njenem izvoru in odmevajo življenja živali.

Naravne oznake so del narave. Iz 100% pravega, pristnega usnja. Imenujemo jih popolne nepopolnosti, ker se ponašajo s pristnim in resnično edinstvenim videzom vsake kože, ki poudarja njeno naravno lepoto in estetsko privlačnost.

Usnje skrbno izbiramo

Naravno usnje našega dobavitelja Sorensen iz Danske, ki ga imamo v ponudbi izvira iz surovega usnja najvišje kakovosti. Površina ene kože je 4-6 m2, odvisno od izvora. Ker je usnje naravni material, je vsaka koža edinstvena, pogosto z neopaznimi napakami, ki pričajo o njenem izvoru in odražajo življenje, ki so ga živali živele. Naravni odtisi so del narave 100% pravega, avtentičnega usnja. Imenujemo jih popolne nepopolnosti, ker se ponašajo z avtentičnim in povsem edinstvenim videzom vsakega usnja, kar poudari njegovo naravno lepoto in estetski privlačnost.

Zelo pomembno je, da te naravne napake upoštevamo pri krojenju, ker nekatere napake niso primerne za sedalne dele, ki je najbolj obremenjen del sedežne garniture.

Nepopolnosti kot znaki bogate zgodbe.

Naravni odtisi se lahko pojavijo kot gube na vratu, brazgotine in praske, ugrizi insektov, bradavice, poškodbe na površini in podobno. Te napake se ne pojavljajo nujno na vsakem usnju. Lahko so bolj ali manj vidne, odvisno od izbire vrste usnja. Vsa usnja dobavitelja Sorensen so ročno preverjena in opravijo obsežno serijo testov, pri čemer preverjajo vse od debeline do videza, ko vstopijo v njihovo skladišče. Notranje preverjanje kakovosti je ključno za visoko kakovost in trajnost, ki sta postali pravi zaščitni znak.