Nakup sedežne garniture po meri od A do Ž

Od rojstva naše nove spletne strani pa do danes smo na blogu z vami delili že številne nasvete glede izbire sedežne garniture po meri ter vas popeljali skozi postopek naročila. Da bi vam pri načrtovanju in nakupu delo še bolj olajšali, smo se odločili, da najpomembnejše informacije združimo v pregleden seznam, s pomočjo katerega ob naročilu ne boste zgrešili nobene podrobnosti.

Ta prispevek je namenjen vsem, ki trenutno še zbirate pogum za naročilo sedežne garniture po meri, pa tudi tistim, ki ste odločitev že sprejeli, a vas pesti negotovost glede katerega od korakov, ki jih obsega projekt načrtovanja in izdelave sedežne garniture po naročilu.

Šivanje prevleke za sedežno garnituro po meri

Izbira sedežne garniture po meri prinaša številne prednosti

Pričnimo na začetku in najprej pojasnimo, zakaj je nakup popolnoma prilagojene sedežne garniture najboljša rešitev tako rekoč za vse, ki bi radi v svoji dnevni sobi sedeli na nečem novem. Res je, da naročilo sedežne garniture po meri v primerjavi z obiskom trgovine s pohištvom zahteva malce večji časovni vložek, a se ta krepko obrestuje. Tisti, ki se odločijo za izdelavo po naročilu, lahko namreč dizajn, velikost in materiale povsem prilagodijo svojim željam, s tem pa svojemu bivalnemu prostoru, sploh v kombinaciji z ostalimi elementi, vdahnejo zvrhano mero edinstvenega značaja.

Kotna usnjena sedežna garnitura po meri

Takšna rešitev je zlata vredna predvsem v prostorih nestandardnih dimenzij. Ogromna prednost sedežne garniture po naročilu so tudi kakovostni materiali in pozornost, ki je pri izdelavi namenjena podrobnostim. Vse več kupcev sedežnih garnitur namreč ugotavlja, da serijski izdelki preprosto ne ustrezajo njihovim merskim zahtevam ali standardom kakovosti, zato so vse bolj naklonjeni izdelavi po meri.

Rojstvo sedežne garniture po meri – od načrta do unikatnega izdelka

Pot do edinstvenega KAUCHA, ki bo ustrezal vaši sleherni želji, hkrati pa odražal vaš osebni slog, je preprostejša, kot si utegnete misliti. Za naročilo sedežne garniture nam lahko kar po elektronski pošti zaupate svoje želje in opisu dodate skice, načrte ali fotografije, ki ponazarjajo vaše želje in ideje.

Svojo sedežno garnituro po meri lahko naročite preko spletnega obrazca na naši spletni strani.

Nato se srečamo v živo v našem showroomu, da se pogovorimo o vseh možnostih ter vam omogočimo, da spoznate oblike in materiale tudi v živo. Pri tem natančno definiramo dizajn, barvo, tkanine in vse podrobnosti, nato pa natančen načrt vaše sedežne garniture po meri roma v proizvodno halo.
Več o tem, kako lahko v le nekaj korakih pridete do novega KAUCHA, si lahko preberete v ločenem prispevku.

Vas zanima, kako iz načrta nastane vaš nov najljubši prostor za počitek v dnevni sobi?

Osnova naše sedežne garniture po meri je najpogosteje lesena konstrukcija, pri posebnih izvedbah pa je ta lahko tudi kovinska. Izdelamo jo s pomočjo posebne CNC naprave, ki skrbi za popolno natančnost končnega produkta. Konstrukciji nato dodamo močne vzmetne letve ali vijačne vzmeti ter jih prekrijemo s polnilom, ki je narejeno iz hladno valjane pene. Sledita krojenje tkanine oziroma usnja in šivanje, zatem pa se prevleke že pritrdi na ogrodje. Izdelek nato primerno zapakiramo in vam ga dostavimo. Dostava seveda vključuje tudi sestavljanje sedežne garniture po meri na vašem domu.

Izdelava ogrodja sedežne garniture

Bistveni kriteriji za izdelavo sedežne garniture po naročilu

Kot smo pojasnili v enem izmed prejšnjih prispevkov, je dobro, da si pred izbiro sedežne garniture po meri zastavite vsaj 5 bistvenih vprašanj, in sicer, kakšen slog vam ustreza, kako veliko sedežno garnituro potrebujete, kdo in kako jo bo uporabljal ter kakšno barvo ali vzorec si želite. Poleg tega je v sklopu življenjskega sloga treba upoštevati tudi tip tkanine, ki je tesno povezan z zahtevami po vzdrževanju in negi. Vsako od teh točk bomo na hitro obdelali v tem pregledu.

Dizajn nove sedežne garniture po naročilu

Najprej seveda bistvo – dizajn sedežne garniture. Najpogosteje se za slog odločamo na podlagi oblikovalskega pristopa, ki zaznamuje prostor, saj s tem zagotovimo, da se bo nova sedežna garnitura po meri vanj kar najbolje podala.
Če je prostor, kamor boste postavili sedežno garnituro, opremljen v sodobnem, minimalističnem dizajnu z izčiščenimi linijami, vam svetujemo slog sedežnih garnitur Build, Honesty in Sofistication. Dizajn kavča Inspiration pa je odlična opcija za vse, ki želijo, da njihova sedežna garnitura po meri izstopa. Za vse, ki prisegate na klasiko, je odlična izbira minimalistično oblikovan model sedežne garniture Eho.

Sedežna garnitura Sofistication

Več o oblikovanju sedežnih garnitur iz kolekcije KAUCH si lahko preberete v pogovoru z industrijskimi oblikovalci iz Tak kolektiva, ki so oblikovali našo serijo sedežnih garnitur Oto in intervjuju z oblikovalcem Maticom Trevnom, ki je oblikoval sedežni Inspiration in Sofistication.

Mere sedežne garniture po naročilu

Pri dimenzijah sedežne garniture po meri je treba upoštevati kopico dejavnikov, od katerih je odvisna končna velikost. Seveda je pred kakršno koli odločitvijo glede slednje treba najprej določiti prostor, kjer bo sedežna garnitura stala, pri čemer lahko njen položaj ponazorimo s pomočjo kartona ali kartonskih škatel, lahko pa površino označimo tudi z lepilnim trakom. Pri tem pomislimo tudi na smer, iz katere prihajata naravna in umetna svetloba. Mere so seveda pomembne tudi za udobje, zato mora biti kavč dovolj velik. Pri tem eno od glavnih vlog igra višina sedalnega dela, ki v povprečju znaša med 40 in 45 cm. Pri določanju mer je prav tako pomemben način uporabe, saj je npr. za ležanje in igro potrebna večja površina, kot le za sedenje skupaj z gosti.

Tudi življenjski slog pomembno vpliva na odločitev glede sedežne garniture po meri

Tkanina, vzdrževanje, tip, oblika … Vsem tem kriterijem je skupno, da jih pomembno določa življenjski slog bodočega lastnika sedežne garniture. Dinamičen, aktiven slog življenja, ki zaznamuje mlade družine, po možnosti še z domačimi živalmi, narekuje izbiro prostorne sedežne garniture z vzdržljivo tkanino in udobnim oblazinjenjem za skupne večere, namenjene igri ali ogledu filmov. Že v fazi nakupa je treba razmisliti tudi o tem, ali bomo doma pogosto gostili prijatelje in sorodnike, saj v tem primeru potrebujemo sedežno garnituro po meri, ki se lahko na preprost in hiter način prelevi v posteljo. Če spadate med tiste, ki pogosto skočijo v vlogo gostitelja, si vsekakor oglejte sedežno garnituro z ležiščem KAUCH Sleep.

Sedežna garnitura z ležiščem Sleep

Pri izbiri nove garniture je bistveno, da upoštevate svoje navade in dobro razmislite, kako uporabljate vašo sedanjo sedežno garnituro, kaj vam na njej ustreza in kaj bi še lahko izboljšali. Tako boste dobili najbolj realno sliko svojih potreb.

Tkanina sedežne garniture po meri

Poglejmo si, kako izbrati ustrezen material za vašo sedežno garnituro po meri.
V osnovi materiale delimo na naravne in sintetične. Med prvimi seveda kraljuje usnje, ki ga odlikujeta trpežnost in dolga življenjska doba, motiti pa zna s svojo hladnostjo in občutljivostjo na madeže. Tu je tudi volna, ki zna občutljivejšo kožo malce podražiti, a privlači manj umazanije, kot sintetični materiali ter je izjemno trpežna. Med najpogosteje uporabljene naravne materiale spada še bombaž, ki je sicer prijazen tako koži kot okolju, malce več stresa pa lahko povzroči pri vzdrževanju.

V našem showroomu lahko izbirate med številnimi barvami tkanin za vašo sedežno garnituro po meri.

Umetni materiali morda niso tako prijetni, kot naravni, in ne dajejo pristnega občutka, so pa nadvse praktični predvsem za lastnike domačih živali, ki se rade igrajo in pri tem s kremplji ali kako drugače poškodujejo površino sedežne garniture. Za tiste, ki želijo svojo novo sedežno garnituro po meri kar najbolje zaščititi pred igrivimi malčki ali razposajenimi mucki in psički, so tkanine z zaščito najboljša izbira, saj so bolj odporne na praske ter omogočajo hitro in preprosto odstranjevanje madežev.

Največja dilema pri izbiri sedežne garniture po naročilu je pogosto odločitev med usnjem in tkanino. Da bo odločitev lažja, smo se v enem izmed naših prispevkov podrobneje razpisali o prednostih obeh materialov.

Vzdrževanje sedežne garniture po meri

Seveda pri izbiri tkanine ne gre brez razmisleka o tem, kako sedežno garnituro čim bolje zaščititi, da bo ohranila lep videz, hkrati pa ob morebitni nesreči čim učinkoviteje sanirati nastalo škodo. Več o vzdrževanju, negi in čiščenju vaše nove sedežne garniture si preberite v prispevku, kjer pišemo o tem, kako jo zaščitimo in očistimo s profesionalnimi ekološkimi čistili za sedežne garniture.