Majhen, udoben in vsestransko uporaben kos pohištva

Tabureji so po krivici eden izmed najbolj zapostavljenih kosov oblazinjenega pohištva, saj gre v resnici za najbolj vsestransko uporaben kos, ki ne zasede veliko prostora in pride prav ob najrazličnejših priložnostih.

Rojstna dežela taburejev je otomansko cesarstvo, od tod tudi njihovo ime ottoman v angleškem jeziku. Sprva so bili podobni nizkim lesenim platformam, obloženimi z blazinami in postavljeni ob stene, kasneje so svoje mesto našli v sredini sobe. V Evropo so prišli konec 18. stoletja in od takrat so eden izmed najbolj vsestranskih kosov pohištva v našem domu.

Tabure je izjemno praktičen, saj pride prav za najrazličnejše namene. S temi majhnimi oblazinjenimi stolčki lahko popestrite dnevno sobo, otroško sobo, spalnico ali teraso.

Tabure Ferm Living.

Uporabljate jih lahko kot pručko, klubsko mizico, nočno omarico, dodatno sedišče, odlagalno površino ali naslonjalo za noge, ko sedite na kavču. Ker so lahki, jih zlahka prestavljate po stanovanju in enostavno postavite tja, kjer jih potrebujete.

Pri izboru tkanine si lahko privoščite bolj drzno izbiro, saj tabure pogosto poudari celoten ambient dnevne sobe. Če želite ustvariti bolj preprost in umirjen interier, pa vam predlagamo, da izberete material in dizajn, ki se bo ujemal z vašo sedežno garnituro.

Tabure, kot dekorativen poudarek prostora

Tabure je lahko poseben kos pohištva, ki izstopa s svojim videzom in popestri nevtralen dizajn dnevne sobe. Takšni so na primer barviti art deco tabureji v kombinaciji žameta in resic oblikovalke Lorenze Bozzoli, ki jih je oblikovala za podjetje Luisa Via Roma.

Tabureji z resicami oblikovalke Lorenze Bozzoli.

Tabure

Prave male umetnine so tudi tabureji Toadstool, ki jih je za špansko podjetje Missana oblikoval studio Masquespacio. Navdih za tabureje v kombinaciji oblazinjenja, medenine in marmorja so oblikovalci črpali iz sveta grafičnega oblikovanja.

Žamet

Žamet je s svojo prijetno mehko teksturo, elegantnim videzom ter bogato barvno paleto izjemno priljubljena izbira tudi pri manjših kosih pohištva, kot je tabure. Pogosto ga srečujemo v družbi drugih materialov, kot je na primer medenina.

Tabure iz žameta z nogami iz medenine proizvajalca Anthropologie.

Žametni tabureji izčiščenih geometričnih oblik proizvajalca Ferm living.

Pastelne barve

Pisani pasteli v barvah bonbonov so priljubljena izbira barv tkanin tudi za tabureje, kar ne preseneča, saj te svetle barve prostor poživijo in vanj vnesejo svežino. Med pastelnimi barvami pogosto najdemo roza, svetlomodro, lila, rumeno, svetlo zeleno in druge nežnejše odtenke.

Pravokotni tabureji skandinavskega proizvajalca Muuto kljub minimalistični formi izstopajo s pastelnim izborom barv.

Žametni tabureji Mellow proizvajalca Munna design v pastelnih odtenkih svoj navdih črpajo iz sredine prejšnjega stoletja in obdobja Art Decoja.

Tabure, kot dodaten element sedežne garniture

V dnevnih sobah je danes poudarek na udobju in ležernem, neformalnem načinu sedenja. Zato ob nakupu sedežne garniture razmislite tudi o opciji premičnega tabureja, ki ga lahko primaknete k sedežni garnituri, kadar se želite na njej zlekniti in ga preprosto odmaknete, kadar potrebujete dodatno sedalno površino. Tabure lahko uporabljate tudi kot klubsko mizico ali odlagalno površino.

Tabure, kot enega izmed možnih elementov, imajo na voljo modularna sedežna garnitura Kauch Build (na sliki spodaj), Oto, Honesty ter Eho.

Kotna sedežna garnitura s taburejem Kauch Build.

Kotna sedežna garnitura s taburejem Kauch Build

Samostojni tabureji iz kolekcije Kauch

Tabureje Kauch odlikujejo sodoben design, geometrične oblike, udobje in kakovostni materiali. Na voljo so v različnih barvah in vzorcih tkanin, med katerimi boste zagotovo našli tisto, ki se bo ujela s stilom vaše dnevne sobe.

Tabure Sponge

Tabure Sponge nenavadne spužvaste oblike služi kot odlično naslonjalo za noge, dodaten sedež ali kot klubska mizica. Izbirate lahko med široko paleto različnih barv in materialov, ki jih ponujamo na ogled in izbiro v našem showroomu.

Tabure-Kauch-Sponge

Tabure Freaq

Tabure Freaq na prvi pogled oko pomirja z urejenimi geometričnimi linijami, po drugi strani pa preseneča s svojim drznim barvnim karakterjem.

Tabure-Freaq-Kauch

Tabure Basiq

Valjasti tabure Basiq, za tiste, ki prisegate na minimalizem, je nepogrešljiv kos v vsaki predsobi, dnevni sobi ali na balkonu. Kljub čvrstemu lesenemu ogrodju je dovolj lahek za prenašanje, ravno prav mehak za udobno sedenje ter kot vsi naši izdelki izdelan z izjemnim občutkom za detajle.

Tabure-Basiq-Kauch