Kako je nastal Kauch po meri za Apartment 105

Če ste ljubitelj ali ljubiteljica notranjega oblikovanja in imate Instagram profil, ste prav gotovo že slišali za Apartment.105. Estetsko opremljeno pritlično stanovanje s teraso v Ljubljani je dom 5-članske družine, ki naravnost uživa v njegovem urejanju in to veselje deli tudi z drugimi.

Instagram Apartment.105

Za lično urejen Instagram profil skrbita Živa in Luka, mlada starša treh deklic, ki sta s svojo kreativno žilico ustvarila čudovit interier, ki se navdihuje predvsem v skandinavskem slogu notranjega oblikovanja.

Družina se je že pred časom odločila, da svojo staro sedežno garnituro zamenja z novo. Zato se je Živa na nas obrnila z željo, da ji izdelamo sedežno garnituro po meri, kot sta si jo z Luko zamislila sama.

Preberite, kako je potekal celoten proces nastanka Kaucha po meri, od gole ideje pa vse do končnega izdelka.

1. Od ideje do skice

Živa nam je po emailu najprej poslala nekaj slik sedežnih garnitur, ki jih je našla na spletu, da smo dobili grobo predstavo, kakšen slog ji je všeč. Za tem smo dorekli sestav in mere nove sedežne garniture, ki mora biti dovolj prostorna, da bo na njej udobno sedela 5-članska družina. Na koncu so se odločili za kotno sedežno garnituro dimenzij 300 x 200 cm.

2. Izbira tkanine in ostalih detajlov

Ko je Živa potrdila poslano ponudbo in osnutek načrta, se je oglasila v našem Showroomu, kjer smo dorekli vse detajle njihove nove sedežne garniture po meri.

Za prevleke je izmed širokega nabora tkanin, ki jih imamo na voljo, izbrala kvalitetno in trpežno volneno tkanino nemškega proizvajalca Rohi, ki je brušena in zato ob stiku s kožo prav nič ne pika.

Ob njenem obisku smo določili tudi vse ostale detajle, kot so trdota sedišča, šivi na naslonjalih za roke, podnožje kavča in funkcionalnost prevlek.

Družina se je odločila za bolj mehko sedišče, lesene noge iz oljenega hrasta (kot jih ima Kauch Inspiration) in snemljive sedežne ter naslonske blazine. Njihova želja je bila tudi možnost obračanja naslonskih blazin v obe smeri.

Živa je s seboj prinesla tudi vzorec nove preproge, na kateri danes stoji njihov Kauch po meri.

Sedežna garnitura po meri za Apartment.105

3. Izdelava kavča se premakne v proizvodnjo

Ko smo z Živo določili vse detajle, smo izdelali še natančen načrt za izdelavo in ji ga poslali v potrditev. Celoten proces izdelave kavča se je po potrditvi naročila preselil v našo proizvodnjo.

Najprej smo izdelali nosilno kovinsko konstrukcijo, na katero smo pritrdili vzmetne letve. Te smo prekrili s polnilom iz hladno valjane pene in čez njo položili še zaključni sloj iz vate.

Med zadnjo fazo krojenja in šivanja prevlek nas je v delavnici obiskala Živa, ki je želela preveriti, kakšne so možnosti šivov na roko naslonih sedežne garniture. S pomočjo naše šivilje Jožice sta na koncu našli najboljšo rešitev, s katero je bila Živa zadovoljna.

Sedežna garnitura po meri Kauch za Apartment.105

4. Dostava na dom in montiranje

Ko je bila sedežna garnitura za Apartment.105 dokončana, smo jo, kot vedno, temeljito pregledali in preverili, če ustreza našim visokim standardom kakovosti izdelave ter jo pripravili za odhod v nov dom, kjer so jo že nestrpno pričakovali. Varno zapakirano sedežno garnituro so naši fantje dostavili v stanovanje in jo sestavili.

Živa je Kauchu dodala še nekaj dodatkov v svetlih odtenkih, ki poživijo temno sivo barvo tkanine in z njimi ustvarila lep in udoben kotiček za preživljanje prostega časa celotne družine.

“No, končno mi je uspelo poslikati naš novi kavč. Imamo ga že en mesec in moram reči, da je res super. Ekipa Kauch je uresničila vse najine želje – kavč je tako leeeeep, da bi ga kar gledala in tako udoben, da me ne spraviš dol. Aja, pa nov tepih imamo tudi!”

Sedežna garnitura po meri Kauch za Apartment 105

Lepota bivanja

Za konec smo izbrali nekaj objav z Instagram profila Apartment.105 za vse tiste, ki uživate v estetskih interierih in iščete navdih za opremo svojega doma ali DIY projekte, ki se jih družina pogosto loti in predstavi na svojem profilu.

“Ko izbiram opremo, rada uporabim mešanico novih stvari in starejših kosov, ki sobo naredijo bolj zanimivo. Tole namizno luč sem kupila na bolšjaku ob Ljubljanici in ji namesto bež, dala nov, enostaven, bel širm. Stoli so bili pa od mojega dedka. Prebarvala sem jih na črno, da izgledajo malo bolj moderni.”

“No pa sem končala mini prenovo tege lonca za rože. Ko sem ga kupila je bil take čudne rjave barve. Posprejala sem ga na črno in dodala črte z belim izolirnim trakom. Zelo hiter in enostaven DIY.”

Apartment 105

Dobro jutro! Tole sobotno jutro bom še malo poležavala in se crkljala z mojimi tremi tamalimi, potem so pa na vrsti palačinke. Za preostanek dneva pa nimam pojma kaj bomo počeli. Upam, da vreme zdrži, da bomo lahko šli vsaj malo ven. Kako izgleda pa tvoja #ostanidoma sobota?

Apartment 105

Več čudovitih slik stanovanja in utrinkov iz življenja simpatične družine iz Ljubljane si lahko ogledate na Instagram profilu Apartment.105.

Če potrebujete dodatne informacije glede naročila sedežne garniture po meri, izpolnite spodnji obrazec ali nam pišite na info@kauch.si.